2011. május 6., péntek

Nemzetközi Önkéntes Táborok 2011 NYÁR-ŐSZ

Egyesek Ifjúsági Egyesület felhívása fiataloknak:

UTAZZ CÉLLAL!

Nemzetközi Önkéntes Táborok 2011 NYÁR-ŐSZ

Töltsd a nyarat külföldön, utazz, találkozz hozzád hasonló kalandorokkal, dolgozz nemzetközi csapatokban, segíts másoknak és érezd jól magad!
Az Egyesek Ifjúsági Egyesület szó szerint lehetőségek ezreit ajánlja hogy önkénteskedj, világszerte több mint 50 országban. A cél az, hogy értéket teremts és persze hogy jól érezd magad. Bármi vonz – bio-fokhagyma termesztés Franciaországban, kastély-felújítás Németországban, modern táncok tanítása gyerekeknek Észtországban, vagy fesztivál-szervezés Angliában – az Egyeseknél biztos hogy találsz valamit, ami érdekel!

Nézd meg a csatolt szórólapot, aztán klikk ide:
http://egyesek.hu/workcamps

„TEszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért”

A magyar kormányzat civil szervezetek összefogásával 2011. május 21-én nagyszabású hulladékgyűjtési akciót szervez. A „TEszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” címmel:
Téged is zavar, hogy országszerte utcákat, parkokat, erdőket önt el a szemét? Itt az alkalom, hogy közösen tegyünk ellene! 2011. május 21-én bebizonyítjuk, hogy a szemétszedés is lehet valódi közösségi élmény! Regisztrálj most, szervezz csapatot, hívd meg a barátaidat, munkatársaidat is!

ZÖLD SZÁM: 06 80 205-215
REGISZTRÁCIÓ HATÁRIDEJE: MÁJUS 18.

http://www.teszedd.hu/

TÓFESZT KöZöD! Önkéntes Fesztivál

A TÓFESZT KöZöD! Önkéntes Fesztivál nem hagyományos zenei fesztivál, hanem egy ÖNKÉNTES fesztivál, ugyanis itt nemcsak koncertek és bulik várnak, hanem minden nap más-más témájú önkéntes tevékenységet szervezünk. Emellett természetesen, mint minden fesztiválon lesznek egyéb programok is, amiket civil szervezetek bevonásával valósítunk meg. Így a beszélgetések, a mozi és a színház mellett helyet kap majd a sport, a környezetvédelem,  és még sok minden.
A Tófeszt helyszíne a DORCAS Camping, Debrecenben a Vekeri-tó mellett.
A fesztivál 2011. június 16-án délben veszi kezdetét és június 19-én este ér véget egy fergeteges bulival (Hazautazás: 2011. június 20.).
további információ a mellékletben és a http://www.tofeszt.hu/

2011. május 5., csütörtök

E.ON Tetterő Önkéntességi pályázat

Tisztelt Címzett!

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk az E.ON Hungária Zrt. által a 2011-es Önkéntesség Európai Éve kapcsán kiírt önkéntességi ötletpályázatot, melyre lelkes, kreatív és szociálisan érzékeny középiskolás diákok jelentkezését is várjuk.

Pályázhat minden 14. életévét betöltött, magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély, egyénileg vagy akár csoportosan is. Pályázni egy önkéntességen alapuló projektötlettel lehet. A pályázat támogat minden, szociális és közösségi célokat szolgáló kezdeményezést, amely összhangban van az E.ON Hungária Csoport társadalmi felelősségvállalás és önkéntesség területén végzett munkájával, valamint lehetőséget ad a pályázat keretein belül E.ON-önkéntesek munkájának igénybe vételére. Pályázni egy videó kamerával vagy más képrögzítő eszközzel felvett, az önkéntességi projektet bemutató videó anyaggal és a csatolt dokumentációval lehet jelentkezni a www.facebook.com/tettero.eon oldalon. A pályázatok feltöltésére a tetszik gomb megnyomása után van lehetőség.


A szakmai zsűri által kiválasztott győztes 1.000.000 Ft., azaz egymillió forint támogatást nyer az önkéntességi projektjének megvalósítására. A legtöbb közönségszavazatot elnyerő pályázó 500.000 Ft, azaz ötszázezer forint támogatást nyer projektjének megvalósítására. Minden pályázat automatikusan részt vesz a közönségdíjért folyó versenyben is.


A pályázatra 2011. május 2-től 2011. június 16. 8.00 óráig lehet jelentkezni.

További részletek, pályázati feltételek a Facebook E.ON Tetterő oldalán olvashatóak.

A teljes pályázati kiírást a következő linkről töltheti le: www.facebook.com/tettero.eon vagy www.eon.hu

Amennyiben kérdése van a pályázattal kapcsolatban, a tettero@eon-hungaria.com email címen kaphat információt.

Kérjük Önt és a tantestület többi tagját, hogy tájékoztassák a diákokat erről a lehetőségről és adjanak meg minden segítséget és támogatást a pályázatok elkészítéséhez.


Valamennyi jelentkezőnek sok sikert kívánunk!